Саутгейт: Англия е отбор в развитие, гоним нивото на Италия и Белгия

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт отговори на част от критиките по свои адрес след не особено убедителното представяне на своя тим в първите два мача от Евро 2020. “Трите лъва” спечелиха първата си среща от групата срещу Хърватия с гол на Рахим Стърлинг, а във втората завършиха наравно 0:0 с Шотландия. Англия ще се изправи срещу водача Чехия в третия кръг, макар двата тима да имат равен брой точки - по 4.

Саутгейт намекна, че неговият тим все още готов да спечели титлата и обърна голямо внимание на изключително младия и неопитен състав, с който разполага - 11-сеторката срещу “гайдарите” влезе в историята като най-младият състав, с който англичаните са започвали двубой на голям турнир.

Вчерашният състав на Англия не победи Шотландия, но влезе в историята
Вчерашният състав на Англия не победи Шотландия, но влезе в историята

“Казвал съм го и преди - всеки отбор е на различен етап от своето развитие. Италия е в период от 28-29 мача без загуба, всички знаем какво направиха Франция и Португалия през последните няколко години, а Белгия е номер едно в класацията на ФИФА последните четири години. Това е нивото, което ние гоним, но все още сме в развитие. Първата крачка е да се класираме за следващата фаза. Сега най-важно е да изиграем правилно мача с Чехия,” обясни мениджърът.

След това той намекна, че най-вероятно ще направи промени в единайсеторката си след солидните критики за някои играчи, които останаха на скамейката първите два мача.

“Имаме някои взривни възможностти - млади играчи, които ще опитат от вкуса на голям турнир за пръв път. Джейдън Санчо е сред тях. Той тренира добре последните дни и, разбира се, ще разгледаме всички възможности преди да вземем крайното решение,” заяви Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички