Майкъла: Документите за "Армията" са готови, ЦСКА трябва да извади пари

Майкъла: Документите за "Армията" са готови, ЦСКА трябва да извади пари

Бившият полузащитник и изпълнителен директор ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg информацията в днешния печат относно стадион "Българска армия". Според строителния предприемач документално всичко около съоръжението е готово, като остава ръководството на "червените" да осигури парите за строеж. Майкъла засегна и наболялата тема около Левски и неговото финансиране.

Замразиха строежа на нова “Българска армия”
Замразиха строежа на нова “Българска армия”

"Документите за "Армията" са готови, ЦСКА няма спирачка относно строежа на стадиона от нито една институция. Остава само клубът да направи апортна вноска, с която да гарантира, че разполага с пари, с които да започне строителните дейности. Говорим за 20 милиона лева, които могат да се набавят и като банков кредит. За още 30 милиона продаваш за 30 години правата върху името на стадиона на някоя голяма компания, както стана с "Арена Армеец", и строителството може да започва. Няма да пострада нито едно дърво, нито един храст, има достатъчно място да се строи там. Още повече, че трибуните ще се приближат към игрището с премахването на лекоатлетическата писта. Буташ всичко и градиш един нов модерен стадион, какъвто феновете на ЦСКА чакат дълги години и заслужават. Всичко е в ръцете на ръководството", заяви бизнесменът. 

Павел Колев отказал предложението на Диксън
Павел Колев отказал предложението на Диксън

"Случващото се с Левски е обидно. Кой въобще може да си помисли, че някой ще дойде отнякъде в България да хвърли 250 милиона долара?! Феновете на Левски наистина ли го вярват това? Явно чакат чувалите с долари да дойдат с влаковата композиция от Америка, но то пък от Америка дотук няма влак. На "Герена" въобще знаят ли как се изписват 250 милиона? Това не е сериозно. Едно време на "Армията" дойде един човек, който имаше няколко магазинчета за пури. Левскарите сега ни задминаха по цирк. Няма как това момче да дойде и да иска да хвърли 250 милиона долара в български клуб, освен ако не е мултимилиардер. Или ако зад него тайно не седи някой могъщ бизнесмен и не е подставено лице. В този случай обаче говорим за схема, за някаква игра. 

20 Джоузеф Диксън за бъдещето на Левски

Левски е голям отбор с много фенове, които не трябва да вярват в такива сънища. Наско Сираков прави всичко възможно да спаси клуба, правилно не отиде на онази пресконференция. Наско обаче не е за собственик, какъв собственик е той? Отдавна съм казал, че собственик на клуб може да е този, който има печеливш бизнес и който може да си позволи да дава всеки месец заплати - на футболисти, треньори, директори, отдели, до пазача, чистача и домакина. Такива като Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев, Цветомир Найденов, Венци Стефанов, Христо Крушарски, Иван Василев, Стойне Манолов, Георги Самуилов, Тодор Батков и т.н. Едно е да си изпълнителен директор или спортен мениджър, друго е да си собственик", каза още Майкъла. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти