Гледай на живо

Лудогорец пречупи Локомотив на "Лаута" - на живо след 1:3 в Пловдив

Замразиха строежа на нова “Българска армия”

Замразиха строежа на нова “Българска армия”

Проектът за изграждане на нов стадион на мястото на “Българска армия” е замразен. Учредяването на съвместното дружество “Спортни имоти Българска армия” АД също е зациклило и постъпки за подписването на какъвто и да е договор няма нито от страна на ЦСКА - София, нито от държавата. Така от октомври 2019-а, когато бе анонсирано то да бъде образувано, вече повече от година и половина няма развитие около него.

Първият мач на ЦСКА - София в Лигата на конференциите ще бъде на “Армията”
Първият мач на ЦСКА - София в Лигата на конференциите ще бъде на “Армията”

В момента ведомството е водено от служебния спортен министър Андрей Кузманов, чието единствено изказване по темата бе от 20 май и също индикира за стопиране на процеса. “Процедурата е в задънена улица. Доразглеждат се документите за това дружество между министерството и футболния клуб ЦСКА. Има договорености, но до момента това общо дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Проверяваме какъв е случаят”, каза Кузманов преди месец, но оттогава няма публично развитие по темата и никой дори не повдига въпроса.

От “Армията” пък не излиза абсолютно никаква информация за строежа на нов стадион, като най-вероятно причината за мълчанието е пасивността на институциите и държавата. От ЦСКА - София бяха заявили готовност за инвестиции, като дори се спрягаше участието на датски консорциум.

Избраха стадион за битката между Лудогорец и ЦСКА - София
Избраха стадион за битката между Лудогорец и ЦСКА - София

Към момента е ясно, че за строеж на нов “Арена ЦСКА” може да се мисли най-рано през 2022 година. Тази тема изобщо не е на дневен ред в последно време и дори от Борисовата градина спряха да я коментират. От началото на годината от червения клуб рязко намалиха активността си по темата със стадиона.

“Тема спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти