Мерцедес признаха: В момента Ред Бул имат по-добрия болид

Мерцедес признаха: В момента Ред Бул имат по-добрия болид

За отбора на Мерцедес е изключително важно да отговори на темпото, което показват основните им съперници Ред Бул, след като в последните две състезания Люис Хамилтън и Валтери Ботас спечелиха общо едва седем точки. Така тотално доминиращият германски отбор от началото на новата турбо-хибридна ера във Формула 1 сдаде първото място в класирането както при конструкторите, така и при пилотите за сметка на Ред Бул и Макс Верстапен. 

Шефът и акционер в отбора на Мерцедес Тото Волф използва този рядък момент в последните години да изтъкне, че Ред Бул имат по-добрия болид от началото на годината. 

“От началото на сезона Ред Бул разполагат с по-добрия общ пакет от нас. Нямам проблем да го призная и не вярвам това да се промени скоро, но ние сме готови да отговорим на това предизвикателство, както винаги сме правили. Простичко е: по-малко приказки и повече работа във фабриката и на пистата”, заяви Волф. 

“Имаме проблеми с бавните завои и това се видя ясно в Монако. Това обаче не означава, че проблемите ни ще изчезнат на бързите писти”, завърши австриецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти