Родни и чуждестранни звезди ще премерят сили на Европейското отборно първенство по лека атлетика във Втора лига в Стара Загора

Голямата атлетика отново се завръща в Стара Загора през следващите два дни с домакинството на Европейското отборно първенство във Втора лига, което ще се проведе на стадион "Берое".

"С огромно нетърпение очакваме българският национален отбор да се включи в Европейската отборна купа, чийто домакини сме за втори път. При първото ни домакинство през 2015 година дадохме енергия и импулс на отбора и той успя да се класира в по-горната първа лига.", каза по време на традиционната пресконференция ресорният заместник-кмет Красимира Чахова.

Тя отправи покана към всички жители и гости на Стара Загора да посетят стадион "Берое" и да се насладят на най-голямото спортно събитие в града за 2021 година.

В състезанието ще се включат някои от световни звезди на атлетиката", обяви Красимира Чахова. Освен водещите български състезатели, сред които Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов, зрителите по трибуните ще могат да се насладят на участието на световен шампион, европейски рекордьор, европейски шампиони и медалисти от световни и континентални състезания.

Във форума ще вземат участие атлети от 9 държави - България, Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия, разказа Галя Пухалева, председател на организационния комитет. 

Председателят на Спортния клуб по лека атлетика "Берое" Иван Колев пожела в Стара Загора състезателите да постигнат високи спортни постижения и българският отбор отново да се класира за първа лига. В пресконференцията за състезанието участие взе и родната звезда Ивет Лалова.

"За мен е огромно удоволствие да бъда в Дома на леката атлетика, защото за мен Стара Загора винаги се свързва с невероятни емоции, световни рекорди и класа", заяви Лалова и си пожела да бъдат спечелени още квоти за участие в предстоящата в Токио Олимпиада.

Лалова ще участва в спринта на 200 метра и в щафетното бягане на 4 по 100 метра. Стартовете започват утре точно в 16.00 часа, а официалното откриване е насрочено за 17.30 часа. Входът е свободен.

Снимки: Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти