Дан Хукър предизвика Нейт Диаз за UFC 266

Дан Хукър предизвика Нейт Диаз за UFC 266

Дан Хукър планира да се завърне в клетката за UFC 266, което ще се проведе в края на септември. 31-годишният боец от Нова Зеландия ще се опита да спре серия от две поредни загуби.

Хукър е с рекорд 20-10 в ММА и стартира тежко 2021 година. Той беше нокаутиран в първия рунд от Майкъл Чандлър, който направи дебют в UFC. Хукър остави ръкавиците си в центъра на клетката след боя, с което загатна за оттегляне от спорта. Впоследствие обаче той реши, че ще продължи да се бие. Хукър печели 17 от срещите си с приключване и 4 пъти е губил с приключване.

Хукър иска да се бие с Нейт Диаз, който преди няколко дни загуби от Леон Едуардс. Дан вярва, че двамата ще направят шоу, което заслужава да се види от феновете.

“Това би било вълнуваща битка. Нейт е боец, който хората искат да гледат. Мисля, че Диас знае какво да очаква от мен. Не бихме играли игри, а ще се срещнем в средата на клетката и може би най-силният ще бие. Вече преговарях с UFC относно завръщането ми и им дадох предпочитана дата за мен, но по това време всички достойни опоненти бяха заети. Така че ще се върна през септември за същия турнир, в който ще се изправят Волкановски и Ортега. Нейт каза, че иска да се върне след три или четири месеца. Ако той е готов да се бие на UFC 266, тогава можем да се срещнем. Обявих датата на завръщането си и няма да чакам никого”, заяви Дан Хукър.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички