Шевченко: Имахме достатъчно моменти да затворим мача по-рано

Шевченко: Имахме достатъчно моменти да затворим мача по-рано

Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко заяви, че е доволен от играта на отбора в атака срещу Република Северна Македония. Украинците спечелиха с 2:1, но пропуснаха много положения и в двете полувремена. 

"Такъв емоционален мач се получи! По принцип нашият отбор изигра две добри полувремена, в които обаче имаше и някаква нервност. Ние имахме достатъчно и предостатъчно моменти да затворим мача много по-рано. Когато не си вкарваме положенията, когато не вкарваме дузпи, момчетата губят увереност. Но смятам, че доведохме мача до неговия край достатъчно уверено", каза още Шевченко. 

Шевченко беше попитан и как би оценил играта на Малиновски на левия фланг: "Той играе там и в Аталанта, така че не е съвсем непознато за него. Използвахме взаимовръзките между Малиновски и Шапаренко, а при промените се дублираха със Зинченко. Успяхме да балансираме играта и по двата фланга, а в играта ни в атака се получи много добре. Доволен съм. В края на мача имаше нервност, а в други моменти имаше и припряност, но като цяло нещата започват да се получават". 

"Целият отбор е в добра форма. Мога да отлича Циганков, който си създаде сам положението, макар и да го пропусна. Случва се. Сидорчук и Собол влязоха, за да запазят резултата и самите те бяха настроени в тази посока, завърши наставникът на "жълто-сините".

Още от Футбол свят

Виж всички