Четвърти лекоатлетически открит турнир "Бягай с усмивка" ще се проведе в неделя в Перник

Четвърти лекоатлетически открит турнир "Бягай с усмивка" ще се проведе в неделя в Перник

Четвърти лекоатлетически открит турнир "Бягай с усмивка" ще се проведе в неделя, 20 юни, в най-големия пернишки квартал "Изток". Стартът е в 10.00 часа пред районното кметство. Над 210 деца са заявили участие досега. Организаторите от клуб "Милка Михайлова" заявиха, че са готови да посрещнат до 380 участници.

"Всички, които не са успели да се запишат предварително, могат да дойдат на място и ще се включат в състезанието.", посочи атлетката Милка Михайлова, която е ръководител на клуба.

В зависимост от възрастовите групи момичетата и момчетата ще пробягат дистанции от 100, 200, 300, 500 или 1000 метра. Трасето е асфалт и една обиколка е 500 метра.

В инвидуалното класиране заелите първите три места ще получат медали, а до шесто място - грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се училищни отбори ще бъдат удостоени с купи. За всеки,завършил състезанието,ще има фланелка на турнира "Децата на Перник", а най-малките ще получат и лакомства.

На състезанието ще присъстват представители на Българската федерация по лека атлетика. Те ще връчват грамоти, ще търсят таланти за "царицата на спорта". Заради пандемията миналата година турнирът не се състоя.

Снимка: zapernik.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти