6400 метра по права линия ще преплуват участниците в маратона от острова Света Анастасия до Бургас

6400 метра по права линия ще преплуват участниците в маратона от острова Света Анастасия до Бургас

Шест хиляди и четиристотин метра е разстоянието, което трябва да преплуват участниците в плувния маратон от острова Света Анастасия до моста на централния плаж в Бургас по права линия. Състезанието ще се проведе на 18 юли, съобщиха организаторите му от Община Бургас.

В плувното предизвикателство, което се провежда от 50 години, могат да участват всички жители и гости на града, навършили 16-годишна възраст. Стартът ще бъде даден от острова в 9:30 часа.

Разстоянието от Света Анастасия до моста може да бъде преплувано в свободно избран стил. Няма да се разрешава използването на помощни средства като плавници, лопатки за ръце, дъски и други помощни средства. Участниците предварително ще бъдат извозвани с корабче до острова. Финалът на маратона ще бъде на моста на централния плаж.

Времето за финиширане е фиксирано на 1 час след завършването на победителя, в противен случай изоставащите ще бъдат прибирани от спасителните лодки и катери.

С оглед безопасността на състезателите по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.

Класираните от първо до шесто място мъже и жени ще получат парични награди.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти