Двукратната световна шампионка Обири с изненадваща загуба, но с олимпийска квота

Двукратната световна шампионка Обири с изненадваща загуба, но с олимпийска квота

Двукратната световна шампионка на 5000 метра Хелън Обири претърпя изненадваща загуба на олимпийските квалификации на Кения. Тя беше изпреварена от носителката на бронз от Световното първенство по крос-кънтри през 2017 г. Лилиан Касайт, която спечели с време от 14:52.19 минути. Обири, която има и сребърно олимпийско отличие от Рио де Жанейро 2016, завърши втора с 14:52.51 минути. И двете обаче си гарантираха място в отбора на Кения за Игрите в Токио. Трета финишира световната бронзова медалистка на 10 000 метра Агнет Джебет с 14:53.91 минути.

“Не очаквах да спечеля, благодарна съм на Бог за победата и доброто здраве. Състезанието беше тактическо. Нямах много състезания, но подготовката ми беше непрекъсната. Моето желание е да се уверим, че работим като екип в Токио, за да си осигурим място на подиума”, сподели победителката Касайт.

“Щастлива съм от втората си позиция и ще работя здраво в следващите няколко седмици. Хората се чудят защо последните ми представяния не са толкова добри, но имах контузия, която вече е излекувана. Сега се чувствам добре”, каза Обири.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти