Шевченко: Срещу Нидерландия не ни достигна малко, но сме оптимисти преди Северна Македония

Украйна не се нуждае от допълнителна мотивация преди мача със Северна Македония. Това заяви старши треньорът на украинците Андрий Шевченко. 

И двата отбора започнаха със загуби участието си на Евро 2020 и мачът помежду им в сряда в Букурещ се очертава като ключов за надеждите им за класиране за осминафиналите. В първия си мач Украйна отстъпи с 2:3 на Нидерландия, докато Северна Македония падна с 1:3 от Австрия. "Имаме пълно разбирателство в отбора. Всички знаят задачите пред нас и допълнителни думи за мотивация не са ни нужни. Отборът е готов психически", коментира Шевченко.

 "Това е много важен турнир. Не всяка година можем да играем в групова фаза на европейско първенство. Всеки играч разбира важността на всеки мач и разбира важността и е отговорен за своята игра и за тази на отбора", добави Шевченко. 

"Знаем, че в миналия мач не ни достигна малко, за да постигнем позитивен резултат. Но отговорът, който дадоха играчите, бе чудесен. Имахме хубави моменти срещу Нидерландия, така че сме оптимисти за предстоящия мач. Северна Македония е отбор, който заслужава уважение. Те имат характер, собствен стил на игра и контраатакуват добре. През последните години направиха много силни мачове и победиха водещи отбори. Така че трябва много да внимава с контрите им", завърши Шевченко.

Още от Футбол свят

Виж всички