Наградният фонд на "Уимбълдън" ще бъде орязан, но само за най-добрите

Наградният фонд на "Уимбълдън" ще бъде орязан, но само за най-добрите

Наградният фонд на тазгодишното издание на "Уимбълдън" ще бъде малко над 35 милиона лири и с 5.2 процента по-малък от 2019, когато турнирът по тенис от Големия шлем бе проведен за последно. Най-голям удар ще получат победителите на сингъл, които ще приберат по 1.7 милиона лири или с по 650 хиляди по-малко от преди две години.

"Този сезон е огромно предизвикателство за всички тенисисти и заради това ние искахме да запазим или увеличим наградния фонд за тези, които отпадат в по-ранните кръгове. Само по четирима тенисисти от двете схеми (всички полуфиналисти и съответно финалистите) ще получат по-малки суми, отколкото през 2019", съобщават организаторите.

Анди Мъри получи “уайлд кард” за “Уимбълдън”
Анди Мъри получи “уайлд кард” за “Уимбълдън”

В резултат на решението на Ол-Ингланд Клъб, участниците в квалификациите ще получават близо по 17.5 процента повече от наградния фонд, а тенисистите в схемата за инвалидни колички - по 17 процента повече.

Организаторите уточняват, че финалите в схемите на сингъл за мъже и жени ще бъдат играни пред пълни трибуни с по 15 хиляди души на Централния корт.

Още от Тенис

Виж всички