Тихомир Иванов: Скачах с COVID-19 на европейското, без да знам

Тихомир Иванов: Скачах с COVID-19 на европейското, без да знам

Най-добрият български състезател в скока на височина при мъжете в момента Тихомир Иванов даде интервю пред вестник “Мач Телеграф” броени дни преди европейското отборно първенство от втора лига в Стара Загора.

В българския състав са всичките ни най-добри атлети наред със скачача – Имет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова и Митко Ценов, които са амбицирани за първото място и изкачване в по-горната първа лига.

Техни съперници ще бъдат близо 700 състезатели от 9 страни - Дания, Израел, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия.

- Здравей, Тишо! Къде те откриваме?

- В залата в Стара Загора съм. Преди няколко дни се върнахме от Женева, а в събота предстои европейското отборно тук.

- Очакваше ли скок от 228 см на турнира в Швейцария?

- Да, защото направихме доста добра подготовка. Бях готов за такъв резултат. Скача ми се още, за да подобря формата си и да покрия олимпийския норматив, който е 233 см.

- Можеш да го сториш още този уикенд?

- Разбира се. Чувствам се много добре. В Женева направих три много добри и надеждни опита на 233, което ми дава добра основа. За първи път тази година скачам над 230 см. Но ми трябва още адаптация. Аз ще се класирам за олимпиадата и без да съм покрил норматив, но ми се иска за самочувствие да преодолея тази височина.

- След европейското, на което отпадна с 216 см, бе доста емоционален и изля емоциите си чрез пост в социалните мрежи. Какво се случи в Полша?

- Всъщност се оказа, че съм бил болен там. Имах леки симптоми и си направих тест, който бе положителен за коронавирус. На това се дължеше всичко. Чувствах се доста странно. Знаех, че съм на голям форум, но нямах мотивация. Нищо не ми се правеше. Бях в дупка.

- Как изкара болестта?

- Доста леко. Три-четири дни след мен се разболя и годеницата ми. Аз я заразих. Но мина почти без симптоми.

Цялото интервю в “Мач Телеграф”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти