Роос с още един рекорд на Швеция

Роос с още един рекорд на Швеция

Сребърната европейска медалистка в тласкането на гюле Фани Роос постави още един национален рекорд на Швеция. Тя спечели международния атлетически турнир в Кладно (Чехия) вчера с 19.34 метра. Така тя прибави още един сантиметър към собствения си национален рекорд, поставен през миналата седмица в Солентуна.

В същата дисциплина при мъжете се наложи Франсиско Бело, който постигна личен рекорд от 21.27 метра. 30-годишният португалец регистрира този резултат още в първия си опит и след това не успя да увеличи метража си. Европейският шампион в зала Томаш Станек завърши втори с най-добър личен резултат през сезона от 21.00 м.

Сребърната медалистка с щафетата на Великобритания на 4 по 400 метра от Европейското в зала в Торун тази зима Амарачи Пипи спечели бягането на 400 метра с 51.08 секунди. Тя слезе под 52 секунди за първи път в своята кариера през миналия уикенд, когато бяга 51.53 секунди.

Молдовецът Адриан Мардаре постигна успех в хвърлянето на копие при мъжете с 83.82 метра. Той изпревари световния шампион от 2013 г. Витеслав Весели, който постигна 81.30 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти