Изключително спорвана битка на националния ни Ендуро шампионат

Изключително спорвана битка на националния ни Ендуро шампионат

Изключително оспорвана битка водиха два дни 127 състезатели в 4-ия кръг на националния ни Ендуро шампионат край Горна Малина. Организаторите от МСК „Препараторите“ затрудниха достатъчно участниците и до последния момент не се знаеше кои ще са победителите в отделните класове. В два от тях – SENIOR и STANDART първият и вторият завършиха с равни точки, а в EXPERT само точка донесе победата на първия. 4-та поредна победа от 4 старта пък записаха Атанас Димитров от Кърнаре и Асан Имамов от Корница.
 В клас PRO Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с „GasGas“ не остави много шансове на домашната писта и след успех в навигацията и в X-cross взе победата в крайното класиране с 40 точки. След него останаха Кристиан Петров от “WINBET Хард Райдърс“ с КТМ (34) и Мартин Петков от СК „Екстрийм Рейсинг“ с „Husqvarna“ (29). 

В EXPERT втора поредна победа постигна Микаел Памукчиев с KTM от СК „Екстрийм Рейсинг“ с 30 точки, а само на една след него завърши Камен Дочев с „Sherco“ от МСК „Ендуро Севлиево“. Трети е Николай Славов с KTM от НК „Ендуро Виктори“ с 28. В клас STANDART Атанас Димитров с КТМ записа 4-та победа от 4 кръга, но този път само по-доброто му каране в навигацията му осигури крайния успех. Състезателят на МСК „Х Ендуро Кърнаре“ и вторият Генади Илиев от „Алба Дамасцена“ МСК завършиха с по 37 точки. Трети е друг пилот на „Алба Дамасцена“ - Гюннур Ходжа с „Husqvarna“ – 29 т. 

Драма имаше и в клас SENIOR, като Асан Имамов от ЕК „Корница“ с КТМ и Стоян Пачарозов с KTM от МСК „Х Ендуро Кърнаре“ завършиха с по 34 точки. По-доброто класиране в навигацията обаче позволи на Имамов да вземе 4-та си поредна победа от началото на сезона. Третият – Георги Дамянов с „Husqvarna“ от  “WINBET Хард Райдърс“ остана само на точка след първите двама. При дамите нова победа записа Петя Якова с КТМ от МСК „Х Ендуро Кърнаре“. 

Крайно класиране в 4-ия кръг на Ендуро шампионата – Горна Малина: 

PRO 
1. Любомир Иванов – „GasGas“ - МСК „Препараторите“ – 40 точки 
2. Кристиан Петров – KTM - МСК „WINBET Хард Райдърс“ - 34 
3. Мартин Петков – „Husqvarna“ - СК „Екстрийм Рейсинг“ - 29 
 

EXPERT 
1. Микаел Памукчиев - KTM - СК „Екстрийм Рейсинг“ – 31 точки 
2. Камен Дочев – „Sherco“ - МСК „Ендуро Севлиево - 30 
3. Николай Славов - KTM - НК „Ендуро Виктори“ - 28 
 

STANDART 
1. Атанас Димитров - KTM - МСК „Х Ендуро Кърнаре“ – 37 точки 
2. Генади Илиев – „GasGas“ – „Алба Дамасцена“ МСК - 37 
3. Гюннур Ходжа – „Husqvarna“ - „Алба Дамасцена“ МСК - 29 
 

SENIOR 
1. Асан Имамов – KTM – ЕК „Корница“ - 34 точки 
2. Стоян Пачарозов - KTM - МСК „Х Ендуро Кърнаре“ - 34 
3. Георги Дамянов – „Husqvarna“ - МСК „WINBET Хард Райдърс“ – 33

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти