Петър Петров пропусна старта на сезона в MXGP

Петър Петров пропусна старта на сезона в MXGP

Петър Петров (България, KMP Honda) пропусна първия старт за годината в клас MXGP на световния шампионат по мотокрос, а първенецът от 2020 Тим Гайзер (Словения, HRC Honda) спечели пълна победа в Гран при на Русия в Орльонок. Петров обяви преди дни, че от неговия нов отбор KMP Honda са решили да пропуснат старта на сезона заради усложненията с пътуването за Русия и вместо това ще карат в германския шампионат. 

Българинът ще дебютира за 2021 след две седмици в Матърли Бейсин, Великобритания, когато ще бъде проведен вторият кръг за сезона. Гайзер спечели изненадващо двойна победа в MXGP, въпреки че на трасето се завърна Джефри Херлингс (Нидерлания, Red Bull KTM), който пропусна по-голямата част от миналия сезон заради контузия. 

Курмуша взе второто място с десет точки пасив, а трети на подиума се качи Ромен Февр (Франция, Monster Energy Kawasaki) с още три пункта пасив. Световният шампион Том Виал (Франция, Red Bull KTM) спечели очаквано в клас МХ2 с 50 точки, следван от Рубен Фернандес (Испания, Honda 114 Motorsport) с 42 и Матис Боарам (Франция, F&H Kawasaki) с 40.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти