Европейското първенство по художествена гимнастика следващата година ще се проведе в Израел

Израел ще бъде домакин на следващото европейско първенство по художествена гимнастика. Надпреварата ще се проведе в Тел Авив от 15 до 19 юни 2022 година. 

Илиана Раева: Ние вече можем много смело, истински да мечтаем за медал от Олимпиадата
Илиана Раева: Ние вече можем много смело, истински да мечтаем за медал от Олимпиадата

Президентът на БФХГ Илиана Раева предаде знамето на Европейското първенство на Фарид Гаибов, президент на Европейската гимнастика, а той от своя страна го предаде на следващия домакин Израел. Това е традиционна символична церемония по предаване на щафетата от домакин на домакин. Раева благодари на всички доброволци за тяхната неуморна работа и всеотдайност през всички дни на Европейското първенство във Варна. 
 

30 Европейско първенство по художествена гимнастика във Варна - финали

Тя изказа благодарност и на домакините от Дворец на културата и спорта и лично на директора Минко Христов, за прекрасната работа, за организацията, за съпричастността към провеждането за първи път в България на този голям спортен форум. Всички билети за днес бяха разпродадени при 50 процента от капацитета заради пандемията от КОВИД-19, а публиката създаде неповторима атмосфера, истински празник на художествената гимнастика. 

Състезателките от националния отбор също благодариха на доброволците и публиката и добавиха, че това домакинство във Варна ще остане завинаги в сърцата им.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти