Злато и сребро за ансамбълa ни на Европейското първенство във Варна!

Ансамбълът ни по художествена гимнастика извоюва златото във финала на 5 топки на Европейското първенство във Варна! Към ценния приз грациите ни добавиха и сребро на смесеното съчетание. Момичетата ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова взривиха залата с представянето си на 5 топки, което изпълниха перфектно. Те получиха оценка от 47.500, като по този начин изпревариха Русия и Израел. 

Именно един от най-големите конкуренти на България - руският отбор получи по-малко спрямо оценката на нашите момичета - 47.275. Така рускините заемат второто място. Третото и съответно бронзовите медали са за Израел. Ансамбълът им получи 46.150. 

Грациите ни завършиха последния ден от Европейското първенство по блестящ начин. Те се представиха страхотно и на смесеното съчетание - с обръчи и бухалки. Оценката обаче донякъде изненада както щаба ни, така и феновете в залата. За композицията си ансамбълът ни получи 45.950, което му донесе само сребърен медал. Пред родните грации завърши ансамбълът на Израел с оценка от 46.150. Третото място зае тимът на Италия с 43.375.

Снимки: Sportal.bg

Още от Гимнастика

Виж всички