Израел Адесаня защити титлата след доминация над Ветори

Израел Адесаня записа лесна защита на титлата си в средна категория. 31-годишният шампион направи реванш с Марвин Ветори. Двамата оглавиха събитието UFC 263, което се проведе в Аризона. В първата им битка преди 3 години двамата си спретнаха равностоен бой, който Адесаня успя да спечели с раздвоено решение. Този път нещата бяха доста различни.

Ветори малко по-тежък от Адесаня преди UFC 263
Ветори малко по-тежък от Адесаня преди UFC 263

Ветори идваше след доминация над Кевин Холанд и вярваше, че с борба ще се справи с шампиона. Адесаня от своя страна идваше след първа професионална загуба от Ян Блахович. Срещата между Адесаня и Ветори видя всичките 5 рунда, които бяха еднотипни. Адесаня доминираше в стойка и изнасяше лекция на Ветори, който отчаяно търсеше събаряния.

Израел смаза от ритници водещия крак на Ветори, който просто като зомби вървеше напред и опитваше да събори шампиона. Няколко пъти Марвин успя да пренесе боя на земята, но не постигна нищо. В крайна сметка Адесаня постигна своето и то по доминантен начин с играта си в стойка. Ветори от се представи доста разочароващо за разлика от шампиона, който беше на по-високо ниво.

След 5 рунда лекция от Адесана съдиите отсъдиха единодушно в негова полза - (50–45, 50–45, 50–45). С тази победа Адесаня се връща към победите и записва 3-та защита на титлата си. Ветори от своя страна губи за втори път от Адесаня и се разделя със серия от 5 поредни победи.

След срещата Адесаня сподели, че е готов да брани титлата си срещу Робърт Уитакър в Нова Зеландия. Той посвети победата си на Fau Vake, който миналия месец беше пребит от няколко мъже на улицата и почина.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички