Тежка катастрофа спря Рали Сливен в първата отсечка за втория ден

Тежка катастрофа спря Рали Сливен в първата отсечка за втория ден

Вторият ден от 40-то международно Рали Сливен бе спрян днес около 10:15 часа, след като на първия скоростен етап „Трапоклово“ (11.84 км) турският екипаж Угур Сойлу/Арас Динчер (Skoda Fabia Rally2 Evo) катастрофираха изключително тежко.

Рязко и при много висока скорост, автомобилът им се отклони вдясно от трасета, влезе в канавката, а след това, подхвърлен от неравност отскочи над 15 метра, преди да се сгромоляса два-три пъти край скоростния етап.

Екипажът моментално е бил прибран от линейката на трасето и по думите на хора, пред чиито очи е станал инцидентът, и навигаторът, и пилотът са в съзнание.

Турският екипаж, е настанен в областната болница в Сливен, съобщи пред репортер на БТА д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен.

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът Сойлу, а неговият навигатор е без сериозни наранявания и вече е изписан от лечебното заведение.

Според лекарите пилотът вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер. От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но, по думите на д-р Хрисантов, от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма, пилотът е стабилен и контактен.

Сойлу/Динчер бяха водещият екипаж днес сутринта, след като поеха класирането на Рали Сливен снощи с отпадането на националните шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Skoda Fabia Rally2 Evo), скоростната кутия на техния автомобил ги извади от състезания за първи път след три последователни години и титли в първенството по рали.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти