Крейчикова ще играе и в двата финала при дамите на "Ролан Гарос"

Крейчикова ще играе и в двата финала при дамите на "Ролан Гарос"

Чехкинята Барбора Крейчикова ще играе във финалите на сингъл и на двойки на Откритото първенство на Франция по тенис.

След като в четвъртък се класира за финала на сингъл, днес Крейчикова и партньорката и Катаржина Синякова сториха това и на двойки с победа в полуфиналите с 6:1, 6:2 над полякинята Магда Линет и американката Бернарда Пера.

По този начин 25-годишната Крейчикова получава реален шанс да спечели и двете титли при дамите на "Ролан Гарос", което не се е случвало от 2000 година, когато това стори французойката Мери Пиърс.

Крейчикова и Синякова, които са шампионки в Париж за 2018 година, нямаха големи затруднения и спечелиха мача си с Линет и Пера за едва 72 минути. Ако спечелят титлата, двете ще оглавят класацията на WTA на двойки от началото на следващата седмица.

Във финала в неделя чехкините ще имат за съперник полско-американския дует Ига Швьонтек и Бетани Матек-Сандс. Швьонтек и Матек-Сандс победиха с 6:3, 6:4 румънката Ирина Камелия Бегу и аржентинката Надя Подороска за 96 минути.

За 20-годишната Швьонтек, която през миналата година спечели титлата на сингъл от "Ролан Гарос", това е първи финал на двойки в турнирите от "Големия шлем", докато за Матек-Сандс това е трети финал в Париж, като тя вдигна титлата през 2015 и 2017 година.

Още от Тенис

Виж всички