Гледай на живо

Евро 2020: Хърватия - Чехия 0:0

Фьодор Емеляненко може да се оттегли след още една битка

Фьодор Емеляненко може да се оттегли след още една битка

Голямата ММА легенда Фьодор Емеляненко може да се оттегли след още една битка под банера на Bellator. 44-годишният руснак разкри, че Скот Кокър и компания планират галавечер в Москва тази есен.

Със сигурност Фьодор ще участва и има голяма вероятност да свали ръкавиците именно в родната си страна. Често Кокър говори, че иска Емеляненко да приключи кариерата си в Русия и явно точно това гласят.

Тази година Емеляненко ще стане на 45 години и едва ли има какво повече да доказва. От негово интервю за руските медии стана ясно, че той вече си е избрал противник.

“Обсъждахме тази тема и аз казах с кой от предложените ми бойци предпочитам да се бия. Крайното решение обаче ще е на Скот Кокър. Разбрах от разговорите ни с Bellator, че ще проведат събитие в Москва през есента и се надявам, че момчетата от моя отбор също ще вземат участие в него. Може би дори ще имаме битка за титла. 

Анатолий Токов е претендент за титлата, Валентин Молдавски се бие сега, а Вадим Немков е много успешен в турнира. Може би в този случай някои от момчетата ще бъдат вкарани в знакови битки. 

В близко бъдеще ще летя с Валентин до Америка и вече ще има конкретен разговор за събитието, което ще имаме в Русия. 

Доколкото знам Брок Леснар няма да продължи кариерата си в ММА. По принцип съм готов, но Брок не беше в предложения списък. Фабрисио Вердум говореше доста и питах Кокър за него, но той ми каза, че нямат договор.

Приказките са едно, но трябва да бъдат подкрепени с договор. Но като цяло тази битка ми е интересна, защо не? Съгласно договора ми остават две битки. Споразумението обаче гласи, че имам право да прекратя кариерата си след една. Ще взема решение за здравето си.”

Емеляненко за последно нокаутира Куинтън Джаксън в края на 2019 година в Япония.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти