Mercedes-Benz с две премиери на Truck Expo 2021

Mercedes-Benz с две премиери на Truck Expo 2021

Mercedes-Benz ще представи на българския пазар товарния Actros F и електрическия eSprinter С дигитализация, ефективност и иновативност ще се отличат лекотоварната и тежкотоварната продуктова гама на германския производител с две локални премиери на Truck Expo 2021 на TRUCK EXPO 2021. Изложението за първи път ще се проведе в Международен панаир Пловдив от 10-ти до 12-ти юни. 

От Mercedes ще изненадат посетители с две дългоочаквани премиери – на товарния Actros F и електрическия ван eSprinter. Гостите също ще могат да се запознаят с доказалия се лидер в международния транспорт Actros, както и с многофункционалните Arocs и Atego. При лекотоварната гама разнообразие от модификации за товарен и пътнически превоз, както и надстройки за международен транспорт ще бъдат показани при моделите Sprinter, Vito и Fuso. Вярното флийт решение: Actros F За пръв път на българския пазар ще бъде представен новият Actros F. 

Автомобилът е встъпителна крачка в света на камионите Mercedes-Benz и е специално предназначен за клиенти, които търсят функционалност, ефективност и атрактивно съотношение цена-производителност. Моделът се отличава с автентичното ДНК на Mercedes-Benz и въплъщава всички водещите предимства на марката като високо качество, надеждност, безопасност и дългосрочна полезност. Actros F се предлага в общо 17 различни модификации на влекач и шаси-кабина с варианти на задвижването 4х2, 6х2 и 6х4. Освен двата редови 6-цилиндрови двигателя с общо десет нива на предлаганата мощност, на разположение са също така и добре познатите скоростни кутии Mercedes PowerShift 3 със всички възможни комбинации на оси и диференциали. Actros F стандартно е оборудван с Classic Cockpit, както и с конвенционални стъклени огледала. 

В комбинация с навигационна система и някои други опционални оборудвания, може да се добави и новият 10-инчов централен дисплей Multimedia Cockpit, познат ни от последната генерация на Actros. Екологичен и икономичен: eSprinter Първият електрически ван на Mercedes-Benz е конструиран на нова универсална платформа за електрически превозни средства. Електродвигателят е с мощност 114 конски сили и максимален въртящ момент от 295 Нм. Базовата версия предлага товароносимост 891 или 1045 кг. в зависимост от капацитета на батерията. Тя може да бъде 35 или 47 киловатчаса, а товарният обем е 11 кубични метра, което отговаря на този при конвенционалните модели. 

Пробегът варира от 120 до 168 километра в зависимост от капацитета на батерията. Така градските логистични задачи са лесно постижими с един заряд. Енергийният разход е между 32.5 и 37.1 kWh/100 км, което го прави изключително ефективен за бизнеса. еSprinter опционално може да бъде снабден с оборудване за бърз заряд, като с негова помощ батерията бива заредена от 10 до 80% за около 25 минути.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти