Гледай на живо

Евро 2020: Хърватия - Шотландия 2:1

Нови скандали в Италия, Мино Райола и шеф в Лацио ще съдят държавната телевизия

Нови скандали в Италия, Мино Райола и шеф в Лацио ще съдят държавната телевизия

Небезизвестният футболен агент Мино Райола и спортният директор на Лацио Игли Таре ще предприемат правни действия срещу разследващо предаване на държавната италианска телевизия “Рай” заради разследване на едно от техните предавания. Програмата “Репортаж” е предизвикала гнева на двамата, след като е излъчила собствено разследване, в което се показва празен и вероятно фиктивен офис на Райола в Малта, който съществува, тъй като държавата е използвана като данъчен рай от един от най-популярните футболни агенти.

“Срамота е държавна телевизия, използваща държавни пари, да произвежда фалшиви новини. "Рай" трябва да гарантира сериозна журналистика, а вместо това праща в Малта журналисти, които правят фалшиви твърдения и дори не са способни да намерят истинския адрес на офиса ми в страната. Тази “грешка” е непростима, тъй като хвърля сянка върху репутацията ми. Моите адвокати вече са започнали легални действия срещу програмата “Репортаж” и се надявам да се вземат мерки срещу този журналист,” обясни своята позиция Райола.

Спортният директор на Лацио Игли Таре също бе замесен в незаконна схема, след като програмата твърди, че той притежава дялове в албанска компания за залагания - “Топ Баст”, което бе потвърдено и от вестник “Ла Република”. Таре също потвърди, че е започнал правна процедура, в която иска програмата да бъде свалена от ефир, тъй като “изгражда напълно неоснователни теории”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти