Кечев и Котова спечелиха призовите места в Гоце Делчев

Кечев и Котова спечелиха призовите места в Гоце Делчев

Николай Кечев и Сияна Котова спечелиха призовите места в поредния турнир на семейната тенис и СПА верига Уикенд тур в Гоце Делчев. Кечев взе купата на сингъл мъже в Ува Нестум Оупън 1 като във финала победи Атанас Атанасов с 6:3. Николай спечели и първо място на двойки мъже в тандем с Атанас Атанасов. В мача за титлата те надделяха над Радослав Томов/Стефан Стефанов. 

Кечев участва за пръв път в надпреварата в СПА комплекса до Гоце Делчев и в отсъствието на големите фаворити спечели всичките си мачове в групите и в елиминациите. 

„В Ува Нестум Оупън 1 имаше много добри играчи, с които направихме страхотни битки, - каза Кечев, след като взе купите. – Наслаждавах се на времето на корта, както и на часовете в хотела, който е уникален. Със сигурност ще се върна тук, най-малкото за да защитя титлите си. Преди това обаче ще дойда да релаксирам, защото домакините ме наградиха с почивка. Ще взема и приятелката ми, която е най-верният ми фен и беше до мен през цялото време.“

На сингъл жени шампионка стана Сияна Котова, която дебютира в надпреварите на Уикенд тур. Във финала тя трябваше да се изправи срещу друга дебютантка – Клеар Меткалф от Ирландия, но противничката й се контузи и не започна срещата. В духа на феърплея Сияна подари на съперничката си спечеления по-рано ваучер за СПА процедури в Uva Nestum Wine & SPA.

Първото място на смесени двойки извоюваха Атанас Атанасов/Маргарита Такач, втори останаха Антон Фачиков/Клеар Меткалф. 

Шампионите на сингъл си тръгнаха с купи и награди, осигурени от домакините: почивка в Uva Nestum Wine & SPA и вино от винарната на комплекса. Късметлиите от томболата за всички участници и гости на турнира са Клеар Меткалф и Радослав Томов, които ще пият вино специална селекция, и Надя Пенева, Сияна Котова и Станимир Господинов, изтеглили ваучери за СПА процедури в комплекса.

Следващата надпревара в календара на Уикенд тур е Green Live Open I, която ще се проведе от 18 до 20 юни. Записването е отворено на https://www.weekendtour.bg/.

Още от Тенис

Виж всички