Верстапен: Трябваше да е лесна победа, във Формула 1 обаче няма нищо гарантирано

Верстапен: Трябваше да е лесна победа, във Формула 1 обаче няма нищо гарантирано

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен говори за огромното разочарование, което остава у него след днешната Гран При на Азербайджан. Лидерът в класирането при пилотите във Формула 1 претърпя тежък инцидент, докато водеше уверено колоната, заради спукана задна лява гума. 

Това доведе до загуба на контрол над болида, завъртане с над 300 км/ч и удар в предпазните стени. Цялата тази драма се случи четири обиколки преди края на състезанието. 

„Разбира се, че съм много разстроен и разочарован. Бях толкова близо до победата и завърших с експлозия на задната си лява гума. Много разочароващо. Понякога този спорт ви кара да се мразите. Но знам добре, че всичко ще се оправи, и от утре започвам да мисля за следващия старт“, коментира отпадането си Верстапен. 

„Като цяло до този момент денят вървеше много добре за мен. И, да, трябваше да е доста лесна победа, но както добре знаем, във Формула 1 нищо не ви е гарантирано. Жалко, че пропуснах възможността да увелича преднината си в шампионата пред Хамилтън. Защото на останалите писти Мерцедес са много силни и такива възможности не трябва да се изпускат“, съжалява той. 

„Чеко все пак успя да спечели, така че много се радвам за него. Разбира се, на теория трябваше да направим двойна победа, но да не се повтарям: теориите не печелят състезания. Все пак се радвам да видя отбора да спечели състезанието, защото целият този труд, който хвърляме, не е отишъл на вятъра. Въпреки горчилката сега отивам да празнуваме заедно като отбор“, завърши нидерландецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти