Изненадващо! Мо Фара не се справи с олимпийския норматив и надеждите му за Токио почти се изпариха

Изненадващо! Мо Фара не се справи с олимпийския норматив и надеждите му за Токио почти се изпариха

Надеждите на двукратния олимпийски шапион на 10 000 метра Мо Фара да защитава титлата си в Токио това лято почти напълно се изпариха, след като той не успя да покрие квалификационната норма на Европейската купа на 10 000 метра в Бирмингам. 38-годишният Фара завърши осми с време от 27:50.54 минути, което е с повече от 22 секунди над олимпийския норматив. След състезанието той сподели, че има контузия в левия глезен.

“Разочарован съм от резултата. Последните десет дни не бяха страхотни, но независимо какво съм постигнал в кариерата си беше важно да изляза и да се покажа на квалификациите. Щеше да е лесно да не се показвам”, сподели след надпреварата в Бирмингам Фара.

Той трябва да се справи с олимпийския норматив от 27:28 минути до 27 юни.

Фара има още един шанс - той може да насочи вниманието си към 5000 метра, където също е двукратен олимпийски шампион от Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016, на националния шампионат на Великобритания на 26 юни.

При жените Ейлиш МакКолган се наложи с 31:19.21 минути и си потвърди мястото в олимпийския отбор на Великобритания за Токио. Джес Джъд финишира трета с 31:20.84 минути и си гарантира олимпийско участие за първи път в своята кариера.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти