Марек и Розова долина излизат за 20 бона, дупничани гонят дубъл и отмъщение

Марек и Розова долина излизат за 20 бона, дупничани гонят дубъл и отмъщение

В исторически за Марек може да се превърне финалният мач в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига срещу Розова долина (Казанлък). От една страна при победа дупничани ще постигнат дубъл, след като преди седмица вдигнаха и купата за първенец на Югозападната Трета лига. От друга страна биха си отмъстили на "розите" за изпадането от "А" група през далечната 1982 г. 

"Турнирът за Купата на АФЛ не е от най-значимите, но това все пак е трофей и ако Марек го спечели, със сигурност тези футболисти ще останат в историята с дубъл", отчитат футболни анализатори. Не е за пренебрегване и наградният фонд. 25 000 лева ще си разпределят финалистите. Лъвският пай от 20 бона ще отиде при победителите в мача, останалите пари са за загубилия финала тим. 

45 Полуфинал за Купа на Аматьорската лига / Левски Лом - Розова долина

Организаторите от АФЛ и БФС са предвидили и утешителна награда за отпадналите на полуфинал отбори – Дунав и Левски (Лом). Те ще бъдат компенсирани с по 2500 лева. Така общият награден фонд от финалния етап на това състезание в аматьорския футбол ще достигне 30 000 лева, което е в пъти повече от стимулите в мъжкия професионален волейбол - Купа или Суперкупа, отчита "Марица". 

От ръководството на дупнишкия клуб гарантираха, че спечелената сума ще бъде изцяло разпределена между футболистите. Мачът между Марек и Розова долина започва в 18.00 часа на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, а входът ще бъде свободен. Двата отбора ще имат фенска подкрепа, като агитката на Марек ще наброява минимум 150 души. Главен съдия ще бъде Ивайло Стоянов от Петрич. Ще му помагат Иво Колев и Мирослав Максимов от Сандански.

Още от БГ Футбол

Виж всички