Eксклузивно: Цветелин "CeRq" Димитров за големите успехи, трудните моменти и мечтите в CS:GO (видео)

Eксклузивно: Цветелин "CeRq" Димитров за големите успехи, трудните моменти и мечтите в CS:GO (видео)

Голямата звезда на българския гейминг Цветелин "CeRq" Димитров говори за големите успехи, които постигна в последните години, както и за трудните моменти и мечтите, които има в Counter-Strike.

"Беше тъжно, когато се разделихме с Ethan, защото съм с него още от 17-годишна възраст, когато заминах за САЩ. Първият лагер в Сърбия мина добре, направихме доста промени, които повлияха на представянето на отбора. Напускането на Ethan оказа влияние на мен и отбора, но го разбирам, защото искаше да се прибере в своята родина, където на този етап може да играе именно VALORANT. Не знам дали бих се преместил във VALORANT. На този етап не мисля въобще за подобен трансфер. Хубаво обаче е, че вече имаш план Б", започна той.

"На хартия сме добри играчи и смятам, че имаме качествен отбор, който да върви към върха. Заминаваме сега за Мексико, защото там ще съм на подготовка с новото попълнение MICHU. Почти всички отбори от Северна Америка ще са там. Има два или три турнира, в които трябва да съберем точки, с които да се класираме за Major", добави още Цветелин Димитров.

"Започнах да играя игри на 13-годишна възраст. Започнах да играя 1.6. Там беше и моя първи турнир. След него дойде и CS:GO, минах през всички етапи на тази игра. След един турнир в София подписахме с Оutlaws. Играх две години там, след което подписах в САЩ. SPELLAN беше първи, който ми каза, че имам огромен талант и потенциал да съм много добър", коментира още снайперистът.

"Толкова сме се развили в България, че вече не трябва да се върви по моите стъпки. Както сa тръгнали SKADE, трябва да се задържат и да продължат. Радвам се, че са избрали да останат и да се развиват с български отбор. Гледам постоянно мачовете на всички родни тимове. Имаме много добри играчи", завърши Цветелин Димитров.

Снимка: hltv

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти