Лигата на нациите стартира с пълен хаос (видеа)🏐

Волейболната Лига на нациите и по-точно женската надпревара, която през тази година се провежда в "балон" в италианския курорт Римини заради пандемията от COVID-19, започна с пълен хаос в отразяването.

Националите с първа тренировка в балона в Римини
Националите с първа тренировка в балона в Римини

Още в първите мачове от турнира при дамите имаше прекъсвания в телевизионния сигнал на преките предавания идващи от Римини, а на официалния сайт на Лигата на нациите липсваха статистики от срещите, снимки и дори изказвания след двубоите, като това продължи до късния следобед.

Въпреки тези проблеми, Лигата започна с категорична победа на Нидерландия над съседката Белгия с 3:0 (25:21, 25:19, 25:18). Най-полезна за "лалетата" стана Елес Дамбринк с 13 точки, а капитанката Анне Буйс добави още 12 точки за победата. За тима на Белгия Брит Ерботс също завърши с 13 точки, а Марлийс Янсенс се отчете с 11.

Във втората среща за деня Турция се наложи изключително трудно и драматично над подмладения състав на световния и европейски шампион Сърбия с 3:2 (25:21, 18:25, 25:23, 22:25, 16:14). Най-резултатни за туркините станаха Мерием Бьоз и Ебрар Каракурт със 17 и 16 точки за победата. За "репрезентацията" Сара Чарич заби 22 точки, а Катарина Лазович завърши със 17 точки, но и това не бе достатъчно за успеха.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти