Унай Емери: Длъжни сме да направим и последната крачка

Унай Емери: Длъжни сме да направим и последната крачка

Треньорът на Виляреал Унай Емери сподели очакванията си преди големия финал срещу Манчестър Юнайтед в Лига Европа утре. Той вече е печелил три пъти турнира начело на Севиля, но за "Жълтата подводница" това е първи подобен мач за европейски трофей. Наставникът призна, че "Червените дяволи" са фаворити на хартия, но допълни, че тимът му е длъжен да направи последната крачка и да зарадва феновете си с победа и титла.

"Този проект на Фернандо Роиг има нужда да получи заслуженото признание. Той четири пъти отпада на полуфинал, но успя да се изправи след предишните провали. Сега прескочихме бариерата на полуфиналите в Европа и вече сме на финал. Горди сме от постигнатото, но имаме задължението да направим и последната крачка. Трябва да продължим да чупим бариери. Искаме да се насладим на този финал, но с мисъл за победа", заяви Емери.

"Не можем да избягаме от реалността. Преди няколко месеца ние знаехме, че Мачнестър Юнайтед е големият фаворит и сега ситуацията не е по-различна. Но ние сме готови да се сборим с фаворита. За съжаление Саму Чуквуезе няма да може да играе, докато Хуан Фойт, ако ситуацията не се промени, ще бъде на разположение", каза още специалистът.

Той коментира и как смята да победи отбор като Юнайтед.

"Ще излезем на терена и ще опитаме да наложим нашата идея за футбола. Ще трябва да покажем най-доброто от себе си и да ги притиснем в защита. Всички финали са различни. В някои съм бил в ролята на фаворит, в други - не. Дали си фаворит има значение само преди началото на мача, след това предстоят 90 минути. Не можем да мислим какво ще стане, ако не спечелим. Това не е важно. Важното е да покажем нашия футбол на терена", сподели още баскът.

Накрая той говори и за отсъствието на Хари Магуайър и за мотивацията си срещу английски отбори.

"Юнайтед е отбор с достатъчно добри футболисти и солидна репутация. Ние ги уважаваме за всичко, което са постигнали. Сега е време ние да заслужим същото уважение с представянато си на терена. Аз имам задължение към Виляреал, към тази емблема и към президента. Иначе не търся реванш от нито един английски отбор, нито от англичаните", завърши Емери.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти