Солскяер: Дано този финал е крайъгълен камък за едно по-добро бъдеще

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че утрешния финал в Лига Европа с Виляреал би могъл да се превърне в крайъгълен камък за нещо по-добро в развитие на отбора и успехи. Освен това норвежецът обясни, че разполага с млад отбор, който има бляскаво бъдеще пред себе си. 

“Имаме пет победи в Европа (на финали) и загубихме последните два срещу Барселона. Това са големите вечери и утрешната би могла да се превърне в крайъгълен камък за нещо по-добро, което да дойде завбъдеще. Разполагаме с млад отбор, който изградихме последните години и пред който има бляскаво бъдеще. Надявам се това да е момента, в който ще започнем една нова глава. Когато играчите подписват с Манчестър Юнайтед, те идват, за да печелят трофеи. Те приемат предизвикателството да бъдат най-добрите в най-добрия клуб в света, това е удоволствието да бъдеш играч на този тим,” заяви норвежецът, след което коментира селекцията на тима, с който ще излезе утре вечер. 

“Винаги е трудно да оставиш играчи извън състава, но финалът е като награда за представянето през целия сезон. Ако имаш съмнения между определена двойка играчи, то тогава се доверяваш на формата им в последните седмици. Ще се насладим на последната тренировка и после ще решим за отбора за утре. На тези, които няма да започнат, ще им кажа - бъдете разочаровани и бъдете нервирани на мен, но бъдете готови да влезете, ако се наложи, защото може и да не сте сред стартиращите, но пак има възможност да изиграете много важна роля - случвало се е и преди. На тези, които ще започнат, ще им кажа - насладете се, защото не играете такива мачове всеки ден. Какво съм научил от финала през 1999-а година? Да вярваш на отбора си и да се доверяваш на инстинкта си,” заяви Солскяер.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти