Иван Петков: Изграждаме отбор с равностоен състав 🏐

Женският национален отбор на България гостува на Полша за две приятелски срещи, като част от подготовката си за Златната европейска лига, в които отстъпи на домакините с 1:3 и 2:3. Старши-треньорът Иван Петков заяви за официалния сайт на БФ Волейбол, че е тимът все още е в начален стадий и се надява оптималното състояние да бъде постигнато точно, когато трябва. 

„Изиграхме две много полезни контроли, с много опитен отбор – коментира Петков. - Освен че сме в начален стадий, не бяхме в пълен състав. Нормално е да има отсъстващи. Важното е във важните моменти да бъдем на линия и да сме готови. Затова в разширения състав са 18 състезателки. Така може да има възможност за ротации и различни варианти на игра. 

Мира Тодорова, Иван Петков
България загуби от Полша след петгеймова битка
България загуби от Полша след петгеймова битка

Отборът показа добро лице и добра игра. Има доста неща да подобряваме. Опитахме някои нови идеи, да видим дали ще сработят. Мисля, че всичко е въпрос на време, защото сега момичетата не са във финалната форма. Работим повече физика и те не се чувстват комфортно. 

България загуби от Полша в първата контрола (видео + снимки)
България загуби от Полша в първата контрола (видео + снимки)

Това, което ми хареса, е, че имаме сериозна дълбочина въпреки отсъствието на основни състезателки като Елица Василева и Христина Русева. Тези волейболистки, които влязоха да играят, даваха позитивизъм и надграждаха. Всички отвън, които идваха на смяна, допринасяха за добра атмосфера и за позитивна промяна. Това беше проблем, който имахме в годините и който ме притесняваше. Но сега се вижда, че имаме отбор, който може да бъде с равностоен състав. Голяма е групата от състезателки, на които може да разчитаме. Надявам се това да се покаже и в срещите от Златната лига. Като имена никога не давам персонални оценки. Пътят ни е дълъг и целта е ясна. Работим всичко да е както трябва в най-важния момент. За мен приятната изненада е как действаме като отбор, химията вътре. “

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти