Етър и Монтана се изправят в решителна битка

Отборите на Етър и Монтана се изправят в изключително важен сблъсък от група Б на втората осмица в efbet Лига днес от 17,30 часа на “Ивайло”. Това е последното за сезона домакинство на “болярите”, които се нуждаят от задължителен успех, за да съхранят шансовете си за оцеляване в елита. В предишния кръг Етър записа първи успех в плейофите, след като надви с 2:0 Ботев (Враца). В същото време Монтана записа единствения си успех именно над Етър и търновци ще се опитат да вземат реванш.
 

Етър призова феновете си да подкрепят отбора срещу Монтана
Етър призова феновете си да подкрепят отбора срещу Монтана

В Етър се надяват да получат силна подкрепа от феновете си, като ги призоваха да помогнат в решителната битка с присъствието си. Добрата новина за треньора Александър Томаш е, че след наказание в игра се завръща стълбът в отбраната Пламен Крачунов. Томаш няма да разчита на контузения Кордоба, като това е единственият му проблем със съставата, тъй като няма други играчи с травми или наказания. 

Кондев обяви групата на Монтана за важния мач във Велико Търново
Кондев обяви групата на Монтана за важния мач във Велико Търново

В същото време Монтана излиза с осакатен състав, като в същото време ще бъде воден от Светлан Кондев, който замени Атанас Атанасов - Орела, който в събота разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие. Кондев няма да разчита на основни играчи като Тони Тасев, Владимир Айтов, Сергей Георгиев и Раян Сенхаджи. До голяма степен отстрани изглежда, че монтанци са примирени с мисълта, че ще изпаднат или ще играят бараж за оцеляване. 

Вероятни състави:

Етър: Хр. Иванов, Илиев, Иванов, Крачунов, Хубчев, Ивей, Кацаров, Мечев, Алдаир, Ангелов, Боруков. 

Монтана: Макенджиев, Христов, Михов, Цонков, Башлиев, Ангелов, Терзиев, Кики, Каменов, Минков, Кръстев.

Още от БГ Футбол

Виж всички