Прогнозата на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Ако Академик успее да спечели първия мач, то серията ще стане много интересна

Прогнозата на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Ако Академик успее да спечели първия мач, то серията ще стане много интересна

Балкан и Академик Пловдив ще мерят сили в битката за бронзовите медали в НБЛ. Преди старта на серията, която се играе до две победи от три мача, Sportal.bg потърси бившия баскетболен национал Бойко Младенов, който направи своята прогноза за предстоящата серия. Първият мач е на 18 май (вторник) от 19:00 часа в Ботевград.

“Трудно е, когато трябва след мачове, които могат да те класират на финал, да се вдигнеш и да играеш в малкия финал. Трябваше да ги махнат тези мачове много отдавна.

Все пак в тази серия Балкан е фаворит.

Интересно е дали баскетболистите на Балкан ще се мотивират да изиграят тези мачове, защото Академик Пловдив ще бъде пределно мотивиран. Това е отбор, който се стреми да вземе максимума от всичко. Ако Балкан не подходи сериозно, възможно е Академик да излезе победител в серията. Тя не е толкова дълга, така че всичко е възможно да се случи.

Балкан трябва да спре бързата атака на Академик. Но не е само това. За да спреш тяхната бърза атака, трябва да имаш подходящите баскетболисти. Академик е много продуктивен и е изключително трудно за другите отбори да се справят със спирането им.

Липсата на треньора рядко е позитивна, но с оглед на това, което наблюдавахме през сезона, може да се окаже, че е позитивно неговото отсъствие на пейката.

Много важен е първият мач в серията. Балкан е силен домакин. Ако успее Академик да спечели първия мач, то серията ще стане много интересна. Очаквам три мача в тази серия.”, заяви пред Sportal.bg Бойко Младенов.

Снимки: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички