Йордан Янков пред Sportal.bg: Не смятам, че Балкан е непреодолим съперник

Йордан Янков пред Sportal.bg: Не смятам, че Балкан е непреодолим съперник

Балкан и Академик Пловдив ще се изправят един срещу друг в спор за бронзовите медали в НБЛ. Първата среща е на 18 май (вторник) в Ботевград. Преди нея, Sportal.bg се свърза със старши-треньора на пловдивчани Йордан Янков, който разкри очакванията си за сблъсъка с третия от редовния сезон в баскетболното първенство, отсъствието на треньора Йовица Арсич и преодоляването на разочарованието от битките с Рилски спортист.

“Подготвили сме се за мача за третото място с Балкан. Иначе в първите няколко дни след мача с Рилски спортист имаше леко разочарование при нас, но все пак осъзнаваме и това докъде сме стигнали с нашия отбор и какви са били целите в началото на сезона. Искаме да покажем най-доброто от себе си и да завършим сезона по най-добрия начин за нашия отбор.

Първо им дадох два дни почивка, чисто физически да могат да си починат, да прекарат повече време със семейството си и да правят нещо по-различно, отколкото тактика за мачовете. И на третия ден се събрахме заедно в планината, разведрихме обстановката.

Не смятам, че Балкан е непреодолим съперник. По-скоро те ще са много мотивирани, защото при тях със сигурност разочарованието е голямо заради това, че няма да играят финал. Те винаги са се борили за това, отборът им е изграден така, че да могат да се борят за първо място. Със сигурност ще са мотивирани.

Липсата на Крис Минков със сигурност ще се отрази по някакъв начин, може би няма да бъде ключова за крайния изход от серията, но все пак ще има знчение.”, коментира пред Sportal.bg Йордан Янков.

Треньорът на Академик коментира и ситуацията с треньора на Балкан Йовица Арсич, който получи дисквалификация в последния мач срещу Левски Лукойл в полуфиналите.

“Дори не съм си мислил по темата дали Йовица Арсич ще води отбора. Ние сме концентрирани върху нашия отбор.”

Не пропуснахме да коментираме и козовете на двата отбора. 

“Смятам, че най-силният коз на Балкан е опитността на основните играчи, на треньора. Превъзхождат ни от тази гледна точка. 

Не бих казал, че отсъствието на Йовица Арсич ще бъде огромен плюс за нас, но със сигурност ще бъде плюс. 

От баскетболна страна може би бързата атака е нашият коз. Иначе, ако излезем и играем с голяма енергия, която не показахме с Рилски, смятам, че би било много трудно за тях да играят.”, завърши Янков.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички