От Ред Бул ще трябва да променят "гъвкавите си крила"

От Ред Бул ще трябва да променят "гъвкавите си крила"

Съветникът в Ред Бул д-р Хелмут Марко призна, че инженерите ще трябва да направят промени в дизайна на задните крила в болидите на австрийския тим. До това решение се е стигнало след проверката от страна на техническата комисия на Международната автомобилна федерация (ФИА) след оплакване на Люис Хамилтън от Мерцедес. 

Седемкратният световен шампион бе забелязал след квалификацията за Гран При на Испания, докато се движи с висока скорост по правата, че задното крило на Макс Верстапен се огъва от аеродинамичното притискане. Преди състезанието от отбора на Мерцедес твърдяха, че по този начин Биковете печелят допълнителна скорост на правите на пистата „Каталуния“, без да се налага да „свалят“ крилата, и така, от друга страна, да губят аеродинамично притискане в бавните завои на трасето край Барселона. 

"Това е стара история. От шампионските ни години ФИА е настоявала за промени в предните ни крила, ако не се лъжа, три-четири пъти. Сега техническата комисия ни даде препоръки и ние, разбира се, ще ги спазим. Ще трябва да се направят няколко малки промени в задното крило и всичко ще е наред“, коментира Марко. 

„Това обаче няма да засегне само нас, има и други отбори, чиито крила са гъвкави. В момента все още калкулираме загубите, но няма да е нещо, което ще ни повлияе в битката за титлата“, завърши австриецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти