Гледай на живо

"Трето полувреме" след Италия - Швейцария

BMW Серия 2 Купе с последни тестове преди официалната си премиера

BMW Серия 2 Купе с последни тестове преди официалната си премиера

BMW Серия 2 Купе е на финалния спринт по пътя към челната позиция на стартовата решетка. С тестовете на динамиката на управлението и настройките на системите на задвижването и окачването на състезателната писта стартира и финалната фаза на развойния процес за серийното производство на модела. Новото BMW Серия 2 Купе се оборудва с множество типични за марката и за премиум компактния сегмент уникални елементи за спортно и емоционално изживяване при шофиране, които се съгласуват старателно по време на тестовете. С тях той повече от всякога затвърждава своите амбиции за лидерска позиция в своя клас. Сред уникалните характеристики на новото BMW Серия 2 Купе в неговия клас са архитектурата със задно задвижване, екстремно мощният редови шестцилиндров двигател, почти идеално балансираното в съотношение 50:50 разпределение на теглото между осите, екстремно устойчивата на усукване каросерия и последователно насоченото към пъргавина и динамика окачване. Спортна радост от шофирането в традициите на BMW 2002 Новото BMW Серия 2 Купе, чието производство стартира в края на лятото на 2021 година, е безкомпромисно насочено към спортна радост от шофирането. С това то продължава в една модерна интерпретация наложената от легендарното BMW 2002 традиция на насочени към раодстта от шофирането, компактни и мощни модели с две врати на марката. 

По отношение на разгръщането на мощността, сцеплението, динамиката на управлението в завоите и прецизната управляемост новото BMW Серия 2 Купе отговаря на изискванията на особено взискателните клиенти, които държат на неподправения спортен дух в един компактен премиум автомобил. При развойния процес на новото BMW Серия 2 Купе тестовете и настройките на Северната отсечка на Нюрбургринг служат като ултимативна проверка на окачването, пружините и амортисьорите, както и на кормилното управление и спирачната система. Освен това тестовете по обществените междуградски пътища около Мюнхен, както и на тестовия полигон на BMW Group в Майзах гарантират динамичните възможности на новото BMW Серия 2 Купе и във всекидневието и при различни пътни настилки. Благодарение на интегрираната съгласуваност на всички системи на задвижването и окачването инженерите гарантират, че мощностите характеристики на двигателя винаги ще бъдат съчетани с прецизно контролируема управляемост, вълнуваща динамика в завоите, оптимизирано при всякакви пътни и метеорологични условия сцепление и перфектно балансиран комфорт на возене. В същото време с фините настройки са оптимизирани и поведението при завиване и динамиката на силите на странично ускорение, което гарантира, че амбициозните водачи могат да използват уникалното в сегмента на новото BMW Серия 2 Купе задвижване на задните колела за спортно движение в завои до уверено контролируеми дрифтове. 

BMW M Автомобил на върха от моделната гама 

Насочеността на новото BMW Серия 2 Купе към максимална динамика на управлението в сегмента се демонстрира особено последователно от BMW M Автомобила на върха на моделната гама. Върховият модел BMW M240i xDrive Купе (среден разход на гориво: 8,2 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 186 г/км; предварителни данни по WLTP) се задвижва от екстремно мощен редови шестцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo. Пъргавият двигател със спонтанно реакции развива максимална мощност от 374 к.с. и е комбиниран с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. BMW M Автомобилът пренася мощността си към пътя с помощта на интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive. Системата, настроена да подава по-голяма част от мощността към задните колела, осигурява типичната за марката радост от шофирането в съчетание със ситуативно разпределение на мощността дори и при тежки пътни и метеорологични условия. Изпитанията на динамиката на управлението на Нюрбургринг осигуряват идеалните възможности за фино оптимизиране на взаимодействието на задвижването на четирите колела с М Спортния заден диференциал. Благодарение на електрическия и напълно променлив блокаж на диференциала новото BMW Серия 2 Купе се отличава с оптимизирано по отношение на сцеплението и стабилността поведение в завоите. Целенасоченото дозиране на разпределението на мощността между задните колела позволява значително по-високи сили на страничното ускорение, както и осезаемо повишение на динамиката при ускорение на излизане от завоите. Последователно насочена към динамиката автомобилна концепция 

Независимо от двигателите всички варианти на новото BMW Серия 2 Купе се отличават с особено устойчива на усукване структура на каросерията

Статичната устойчивост към усукване е повишена с 12 % спрямо предишния модел чрез допълнителни греди в задната част и допринася за изключително високата пъргавина на новото BMW Серия 2 Купе. Освен това последователно насочената към динамика на управлението автомобилна концепция включва и разширена следа на предната и задната ос, с което ефективно се понижава склонността към наклоняване, както и колебанията на колелата при промяна на натоварването. Всички варианти на новото BMW Серия 2 Купе серийно се оборудват с работещи в зависимост от хода амортисьори, чиито фини настройки в рамките на динамичните тестове са осигурили осезаемо оптимизиран баланс между спортен дух и комфорт на возене. Фините им реакции на малки неравности по пътната настилка гарантират много комфортно погасяване на колебанията. При преминаване през високи неравности колебанията на каросерията се контролират чрез съответно по-уверена работа на амортисьорите. Като опция за новото BMW Серия 2 Купе се предлага Адаптивно М окачване. Неговите амортисьори с електронно управление дават възможност за активиране на подходящите настройки както за спортно, така и за ориентирано към комфорт шофиране. 

Прецизно кормилно управление, оптимизирана аеродинамика Новото BMW Серия 2 Купе се отличава с безпроблемно контролируема управляемост дори и при високо динамични ситуации на пътя. Освен мощните и прецизно дозиращи се спирачки за поведението на пътя на модела с две врати допринася и прецизното кормилно управление. Същото важи и за балансираното разпределение на теглото между осите, както и специфичната за модела конструкция на кормилното управление и особено стабилните опорни тампони на предната ос. Предлаганото като опция за новото BMW Серия 2 Купе Променливо спортно кормилно управление съчетава допълнително оптимизираната прецизност при завиване с намалени усилия при въртене на волана при паркиране и маневриране. Дизайнът на каросерията на новото BMW Серия 2 Купе демонстрира не само модерният, особено ясен и редуциран език на формите на марката. Забележими от втори поглед, но веднага осезаеми при високоскоростните тестове на Нюрбургринг са мерките, които допринасят за оптимизираната аеродинамика, особено при BMW M Автомобила. Освен чрез специфичния за модела преден спойлер, предния сплитер и Air Curtains увеличеното с 50 % спрямо предишния модел аеродинамично притискане на предната ос към пътя се осигурява и от аеродинамичните елементи, покритието на резервоара и задната ос, както и от оптимизираното обтичане на елементите на окачването в дъното на автомобила.

Още от Моторни спортове

Виж всички