Гледай на живо

Евро 2020: Нидерландия - Австрия

Дейна Уайт: Миочич ще се бие с победителя от Нгану - Люис

Дейна Уайт: Миочич ще се бие с победителя от Нгану - Люис

Дейна Уайт е наредил битките в тежка категория на UFC. Президентът на най-голямата ММА организация изключва Джон Джоунс от плановете за титлата в дивизията. Той иска Франсис Нгану да брани титлата си срещу Дерик Люис, а след това победителят да се бие със Стипе Миочич.

Наскоро Дейна предложи на Джон Джоунс да се бие със Стипе, но "Bones" отказа. Джоунс иска да се бие за титлата при тежките, но претендира за прекалено голяма заплата, която Уайт не е готов да му даде.

В миналото често сме виждали тези схеми от страна на Уайт, който иска да притисне Джоунс и използва за това Люис и Миочич. Не е ясно какво ще се случи в следващите месеци, но ако вярваме на Дейна, тогава Нгану ще се бие с Люис, а победителят ще се бие с Миочич:

“Джон Джоунс има договор с UFC. Говорихме с него, за да видим дали ще приеме битка в тежка категория. Ако обаче не иска да се бие, тогава не иска. Какво може да направим? 

Няма как да го накараме да се бие. Реалността е, че Дерик Люис е претендент номер 1 за титлата в тежка категория. Няма значение дали Джон Джоунс иска да се бие или не го иска. 

Той вече ясно каза, че няма да се бие със Стипе Миочич. Това, което може да направим е да уредим бой между Нгану и Дерик Люис, а победителят ще се бие със Стипе Миочич”, заяви Дейна Уайт. 

По всичко личи, че картинката в тежка категория на UFC е наредена. Всичко обаче може да се промени, ако Джоунс приеме боя с Нгану.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти