Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Радослав Стефанов и Веселин Вълчов не успяха да се класират за финал “А” на 500 метра

Радослав Стефанов и Веселин Вълчов не успяха да се класират за финал “А” на 500 метра

Българската лодка на Радослав Стефанов и Веселин Вълчов, които карат на 500 метра двуместен каяк, не успя да се пребори за място във Финал “А” на Световната купа в унгарския град Сегед. Българите завършиха 5-и в полуфинал-2 с време 1:37.09, като изостанаха на 2.77 от испанците Маркус Валц и Родриго Хермаде, спечелили серията. Стефанов и Вълчов стартираха добре, на първата контрола бяха трети, което място би ги изпратило на финал А. Но след това бяха изпреварени от четири екипажа и отиват във финал “Б” на турнира, където ще спорят за разпределение на местата от 9-ото надолу. Валц е олимпийски шампион, а заедно с Хермаде са световни и европейски шампиони.

Денислав Цветанов остана на последното 9-о място в своята полуфинална серия 1 на 200 метра едноместен каяк. Времето на Цветанов е 36.95 секунди, като изостана на 1.51 секунди от украинския победител Олег Кухарик. Цветанов отива във финал Ц на надпреварата в тази дисциплина.

В същата дисциплина при жените - на 200 метра едноместен каяк, нашата Олимпия Душева също остана последна, 9-а в своята полуфинална серия. Тя завърши с време 44.45 секунди. Победителка е Диана Танко от Украйна, чието време е с 1.97 по-добро от това на Душева.

По-късно днес Стефанов и Вълчов ще участват в полуфинала на 1000 метра двуместен каяк. Вчера те завършиха на 5-о място в своята 3-а серия, което се оказа достатъчно, за да продължат. Те дадоха време от 3:26.90 минути, след като стартираха зле, но успяха да наваксат и да влязат в местата за полуфиналите. Първи в тяхната серия са фаворитите Якоб Куршат и Якоб Торсен (Германия), които оставиха нашите на 5.67.

Още от Водни спортове

Виж всички