Надеждите на Индия за олимпийски медал в атлетиката са свързани с Чопра

Надеждите на Индия за олимпийски медал в атлетиката са свързани с Чопра

Рекордьорът на Индия в хвърлянето на копие Нийра Чопра се надява да донесе медал на страната си от Олимпийските игри в Токио през лятото. 23-годишният атлет обаче знае, че за това ще е нужен много силен резултат. През март Чопра подобри рекорда на Индия, след като постигна 88.07 метра на състезание в родината си.

“Германецът Йоханес Фетер постоянно хвърля 91-92 м в момента. Плюс това сегашната група състезатели в хвърлянето на копие е най-доброто, което светът е виждал някога. Има поне 6-7 човека, който постоянно са на 86-87 м. Имайки предвид всичко това, опити от 91 или 92 м ще ме задържат в битката за медалите. Всичко зависи от това как се представят в деня, което е най-важното”, заяви Чопра.

С наложените в момента ограничения за пътуване заради COVID-19 Чопра е сред спортистите, които трябваше да пътуват за тренировъчен лагер в Турция, но все още са в страната си без международни състезания.

Златният медалист от Азиатските игри в момента се опитва да стигне до Швеция или Финландия, ако е възможно, за да направи по-добра подготовка преди първата си олимпиада.

“Имам нужда от международно състезание преди първата си олимпиада. Нивото ми на увереност трябва да бъде на 100 процента. Тренирам добре в Патиала, но международното състезание винаги е допълнително предимство. Говорих с екипа си и заложих на Швеция или Финландия като тренировъчна база”, добави рекордьорът на Индия.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти