Чавдар Костов: Показахме доста голяма злоба и агресия в защита

Капитанът на Левски Лукойл Чавдар Костов даде своя коментар след успеха на своя тим в полуфиналната серия срещу Балкан (Ботевград). "Сините" надделяха с 3-1 победи след 103:101 в мач №4 и продължават напред, за да се изправят срещу Рилски спортист в директния спор за златото. Костов завърши срещата с 15 точки.

Левски Лукойл елиминира Балкан от борбата за титлата и отива на финал срещу Рилски спортист
Левски Лукойл елиминира Балкан от борбата за титлата и отива на финал срещу Рилски спортист

"Общо от двата мача ни се събраха 65 минути спане. Накрая показахме доста голяма злоба и агресия в защита, което беше разковничето. Започнахме да играем със смени, за да не им позволяваме да пробиват лесно и да имат отворени стрелби. Те малко се шашнаха от това и оттам дойде обрата в мача. Тази година имахме доста мачове, които ги решаваме в последните нападения. Досега се справяме много добре и като гледам, продължаваме да го правим. 

Финалът е черешката на тортата. Всички останали мачове остават без значение. Там има съвсем друг заряд. Съперникът ще бъде много мобилизиран и ще иска да покаже най-доброто от себе си и се надявам да се подготвим добре. Мисля, че ще успеем да покажем това лице, което показахме в последните 15 минути от днешния мач. Ако бъде интересна серията и има седми мач, ще бъде много добре. Ако стане 4-0, няма да е окей. Надявам се да се получат интересни мачове и зрителите да могат да се насладят на хубав баскетбол", сподели Костов пред Max Sport 2.

Снимка: Балкан

Още от Баскетбол

Виж всички