Гледай на живо

Евро 2020: Унгария - Франция 0:0

Всичко, което трябва да знаеш за новите BMW M3 Competition и BMW M4 Competition

Всичко, което трябва да знаеш за новите BMW M3 Competition и BMW M4 Competition

Дизайнът: изразителен и емоционален 

За изразителното излъчване на двата модела допринасят голямата, вертикално насочена бъбрековидна решетка на BMW с типично в М изпълнение с вертикални пластини, мощно моделираните арки на калниците с характерните М хриле и широко изпъкналите странични прагове, които свързват предната и задната брони. Двата автомобила са оборудвани с покрив от карбонов композит (CFRP) с аеродинамично оптимизирани финки, заден спойлер и типичните за М двойни ауспухови накрайници. Серийни Full LED фарове и опционални Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини. Интериорът: кокпит и концепция за управление със състезателна атмосфера Серийни новоразработени М Спортни седалки с електрическо регулиране и кожена тапицерия Merino с фина структура с разширен обхват. Възможно е добавяне и на вентилация на седалките.   

М Карбон седалките тип „корито“ съчетават функционалността от моторните спортове с олекотената конструкция, както и комфорта при дълги пътувания и луксозното качество на изработката. Те са оборудвани с интегрирани и демонтиращи се за състезателна писта подглавници, осветено обозначение на модела и електрически регулировки. Предлаганата за пръв път опция M Drive Professional е разработена специално за състезателните писти. Бутонът Setup на средната конзола позволява директен достъп до настройките на двигателя, окачването, кормилното управление и спирачната система, както и (според модела и оборудването) до M xDrive, асистента за превключване и контрола на сцеплението. 

Окачване и динамика на управлението: типична за M прецизност, максимални възможности за индивидуализация 

Благодарение на новото, интегрирано ограничение на приплъзването системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността) реагира с още по-висока прецизност. Кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число и интегрирана спирачна система, която в специфичния си за М вариант позволява реализирането на две различни характеристики на реакциите и усещането на педала на спирачката. Серийният M Dynamic Mode позволява особено спортно изживяване при шофиране включително контролирани дрифтове. Серийни ковани M алуминиеви джанти с размер 18 инча на предната ос и 19 инча на задната ос. Задвижване: редови шестцилиндров двигател с две нива на мощността, механична скоростна кутия или осемстепенна трансмисия M Steptronic 

Задвижването комбинира типичните за M високооборотни характеристики с най-новия вариант на технологията 

M TwinPower Turbo и маркира нови рекордни стойности при мощността и въртящия момент на редовите 6-цилиндрови бензинови двигатели на BMW. Максимална динамика благодарение на олекотената конструкция  и екстремно високата здравина на компонентите на базовия двигател. Двата турбокомпресора с индиректно охлаждане на нагнетявания въздух, оптимизираният всмукателен колектор и работещото при максимални налягания до 350 бара директно впръскване на бензина допринасят за спонтанното разгръщане на мощността и пъргавина при набирането на обороти дори и при режими на най-високи натоварвания. 

Специфичната за модела охладителна система гарантира оптимални работни температури за всички компоненти на задвижването както във всекидневието при кратки пътувания и шофиране в града, така и при най-високо натоварване на състезателната писта.   Класическо изживяване от динамиката предлага комбинацията между редовия шестцилиндров двигател с шестстепенна механична скоростна кутия. 

Механичната скоростна кутия е оборудвана с асистент за превключване, който чрез контролиране на оборотите позволява работа със съединителя без приплъзване при низходящо превключване при понижаване на скоростта преди завои.   Серийно Адаптивно M окачване с амортисьори с електронно управление и специфична за М кинематика и еластокинематика на предната и задната ос.

BMW M3 Седан 480 к.с. 160 500 лв. 10,4 л/100 км 248 г/км 

BMW M3 Competition Седан 510 к.с. 168 400 лв. 10,0 л/100 км 234 г/км 

BMW M4 Купе 480 к.с. 163 500 лв. 10,8 л/100 км 248 г/км 

BMW M4 Competition Купе 510 к.с. 171 400 лв. 10,2 л/100 км 234 г/км

Още от Моторни спортове

Виж всички