Преди мач №3 с Рилски спортист: Това е моментът на Академик Пловдив!😳

Академик Пловдив приема Рилски спортист в мач №3 от полуфиналите в НБЛ. Преди сблъсъка на 10 май (понеделник) в Пловдив, Sportal.bg обсъди с бившия баскетболен национал Бойко Младенов случилото се в първите две срещи и предстоящия трети мач. До момента пловдивчани отстъпват с 0-2 в плейофната серия. Играе се до три победи от пет мача.

„От двата полуфинала, този е доста по-интересен, доста по-баскетболен. И двата отбора показват добър баскетбол, въпреки големите разлики в резултата във втория мач. Това е част от играта, случва се. Това само показва, че и двата отбора имат потенциал. Единият да направи голяма разлика, другият да се върне.

Ясно е, че Рилецо е доста силен отбор тази година, с претенции за титлата. Също така е ясно, че Академик Пловдив играе без напрежение в тази серия. Момчетата на Йордан Янков няма от какво да се плашат. Дяволът все пак не е толкова черен. Това е само баскетбол. Никой нищо няма да им каже, ако загубят и третия мач.

Дори и без Удо, Рилски спортист има инерция събрана през сезона. Помощникът му Любо Киров се представи добре с тази нелека задача. Смятам, че серията ще приключи 3-0 в Пловдив.

Рилски спортист играе доста кораво на моменти в защита, на моменти на ръба на фаула. Баскетболистите от Самоков играят доста опитно, знаят кога да правят нарушения и да накъсат играта на Академик. Може би, като спрат инерцията на съперника и нещата се обръщат.

Никой не може да спре Нико Карвачо. Добре играе, много е неудобен. В момента е във форма и я показва на терена. Трудно се пази. Добре играе и в нападение и в защита, доста комплексен играч.

За Академик домакинският фактор е важен. Отборът доста добре играе в собствената си зала, дори и без публика. Но баскетболистите на Йордан Янков могат и да прегорят. Те ще са доста мотивирани, за да го спечелят. Пловдивчани трябва да дадат всичко в тази среща, няма какво да се скатават. Това е моментът, в който трябва да вложат абсолютно всичко, за да имат шанс да продължат поне в серията.

Ще бъде равностоен мач, с висока резултатност. И двата отбора играят много нападателно, не се пестят, не се размотават много по терена, гледат бързо да си отбележат и да си отиграят нападенията. Мачът ще бъде много резултатен, равностоен, но в крайна сметка Рилски спортист ще спечели.“, заяви пред Sportal.bg Бойко Младенов.

Снимки: НБЛ

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички