Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Аспарух Аспарухов: Имам огромно желание да бъда с националния тим 🏐

Аспарух Аспарухов: Имам огромно желание да бъда с националния тим 🏐

Младият посрещач Аспарух Аспарухов бе единственият национал, който не се възползва от почивка след клубния си сезон и веднага се присъедини към подготовката на „лъвовете“ за Волейболната лига на нациите. 

9 Силни Матей Казийски и Аспарух Аспарухов, Верона с трета загуба в Италия

Състезателят на италианския Верона заяви, че се чувства по-добре когато тренира и не харесва почивките, а ето още какво каза за BGvolleyball.com за изминалия клубен сезон и очакванията си лято 2021 с националния тим на България.

Как оценяваш изминалия клубен сезон в Италия?

Не мина според очакваното. С този отбор, с който разполагахме, можехме да се представим много по-добре. Имахме доста проблеми и не можа да ни се получи играта през сезона. Затова завършихме и на това място (девета позиция в редовния сезон). Абсолютно заслужено с оглед на това, което показахме. Ще работим за следващата година да се представим по-добре.

Това значи ли, че ще останеш във Верона за следващия сезон?

Най-вероятно, да.

Аспарух Аспарухов

От твоята игра удовлетворен ли си?

Не, не мога да кажа. Винаги може повече. Със сигурност не съм удовлетворен.Смятам, че това, което показах през сезона е далеч, от това, което мога и каквито са реалните ми възможности.

Не се възползва от полагаемата почивка и веднага започна подготовка с националния тим. Това огромно желание ли, е или нещо друго?

Да, определено е огромно желание да бъда с националния тим. Също така не ми се получава с почивките. Предпочитам да тренирам повече, отколкото да почивам. Време за почивка ще има след Лигата на нациите. Като цяло не обичам почивките.

Значи предпочиташ винаги да си в кондиция?

Да, дори когато имам почивка с отбора, аз тренирам. Отивам във фитнеса основно. Или играя  волейбол. Гледам да поддържам нонстоп форма и да надграждам.

Тази година отборът на България е доста млад. Смяташ ли, че можеш да се пребориш за място в основния състав?

Зависи от това, каква игра ще покажа и как ще се представя в тренировъчния процес. Надявам се да ми имат  доверие, за да дам най-доброто от себе си.

Твоето мнение дългия период в „балон“ за Лигата на нациите?

Както всяко нещо си има и положителните, и отрицателни страни. Положителното е, че няма да се пътува толкова много из целия свят. Защото в тази обстановка ще е доста трудно. Обаче в същото време, да си затворен толкова много време на едно и също място, ще е малко необичайно и непредсказуемо. Ще видим. Предполагам, че няма да е точно „балон“  и да стоим по цял ден в стаите си. Ще се види на място, каква ще бъде организацията.

Ще се отрази ли това в някакъв аспект на състезателите?

Не мисля. Отборът ни е млад и се разбираме много добре. А когато има такава атмосфера, смятам, че няма да има проблеми.

Какво си пожелаваш?

Най-вече здраве, защото тази година видях какво е да си контузен и да не можеш да играеш.  И също така всички да сме живи и здрави и да направим едно хубаво лято с националния тим. Да покажем добри резултати и една константна игра.

Още от Волейбол

Виж всички