Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Аз съм...Ерик Стоев (видео)🏐

Аз съм...Ерик Стоев (видео)🏐

Ерик Стоев е син на един от най-големите ни волейболисти от близкото минало, бивш национал, национален селекционер на мъжкия национален отбор на България и сегашен такъв на юношеския тим под 18 години – Мартин Стоев.

Само на 17 години младият волейболист, който играе на поста посрещач, се утвърди като един от основните играчи на ВК Сливнишки герой, като бе с основен принос за спечелването на шампионската титла във Висшата лига и получаването на промоция за Суперлигата за следващия сезон 2021/2022.

48 Сливнишки герой (Сливница) – Дея спорт (Бургас) - Висша лига финал

Ерик Стоев е и юношески национал, като бе част от състава на България, който спечели сребърните отличия на Европейското първенство 2019 в София и четвърто място на Европейското първенство 2020 в Италия.

„Играя на поста посрещач. Харесвам го най-много, защото включва всички елементи на играта.“

„Започнах на 13 годни в Славия. Продължих във ВК Люлин, а след това отидох в ВК Сливнишки герой.“

Мартин Стоев, Ерик Стоев

„Това, че съм от спортно семейство изигра своята роля да започна да се занимавам с волейбол. От малък съм запален по този спорт покрай баща ми. Той беше треньор на мъжкия национален отбор, гледах мачовете на тима ни, успехите и това ме мотивира да вляза в залата.“

24 Сливнишки герой - Черноморец (Бяла) 3:0

Какво разказва Ерик Стоев за себе си, за баща си и семейството, както и подробности за развитието си във волейбола, гледайте цялото интервю във видео материала.

48 Сливнишки герой (Сливница) – Дея спорт (Бургас) - Висша лига финал

Още от Волейбол

Виж всички