"Асеновградски баири" ще се проведе за шести път

"Асеновградски баири" ще се проведе за шести път

След принудително прекъсване през 2020 година, "Асеновградски баири" тази година ще се проведе за шести път, съобщиха организаторите от клуб "Тритон Екстрийм".

Състезанието "Асеновградски баири", което ще се състои на 8 и 9 май, е за тези, които обичат планинското бягане и колоездене, но и фестивал за онези, които обожават планината и времето с приятели, посочват организаторите.

Деца и родители, професионалисти и любители - всички са добре дошли да участват като състезатели, да се включат като доброволци или да стискат палци за любимите си хора.

Събитието е в два поредни дни в следните дисциплини: на 8 май планинско колоездене - 16 км; 42 км. и планинско бягане на 9 май: 10 км; 22 км; 42 км. Всеки може да участва в една или в няколко дисциплини по избор. Желаещите да участват в състезанието е необходимо да се регистрират на сайта на събитието. По трасето ще има разположени пунктове за засичане на време, храна, напитки и медикаменти. В местността около старт/финала е предоставена и възможност за разпъване на палатки.

"Асеновградски баири" не е състезание на всяка цена, а просто два дни, които да отделим за спорт, забавление и време с приятели в планината, посочват организаторите.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти