Тиери Анри потвърди, че има оферта за покупка на Арсенал

Тиери Анри потвърди, че има оферта за покупка на Арсенал

Легендата на Арсенал Тиери Анри заяви, че офертата за покупка на клуба от страна на шведския милиардер Даниел Ек е реална. Предприемачът, който е дългогодишен привърженик на тима, обяви желанието си в социалните мрежи, след като видя протестите на феновете срещу ръководството. 

На 23 април привържениците на Арсенал организираха протест срещу собственика на клуба Стан Кронке. Поводът бе решението му да включи "артилеристите" в проекта Суперлига, но причината бе недоволство от ръководството на клуба през последните години. По-късно Даниел Ек публикува в Туитър, че е готов да купи Арсенал, ако той се продава, като добави, че вече е осигурил средствата за осъществяване на сделката. 

Той се обърна към бившите играчи Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра. Анри разкри, че последните дни Ек е имал среща и с феновете на лондончани. 

"Ек вече се е свързал със семейство Кронке. Каза ми, че е събрал средства, за да е сигурен, че може да направи добра оферта. Сега собствениците трябва да изслушат предложението и да обмислят нещата. Феновете крещяха, че искат да се отърват от тях. Опитваме се да предложим решение, което ще бъде подкрепено от феновете на клуба", каза Анри пред "Скай Спортс".

Даниел Ек е шведски предприемач и технолог. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на музикалната компания "Spotify". Това е шведска музикална услуга, предлагаща легален стрийминг на музика.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти