Будапеща няма да бъде домакин на финалите на турнира "Били Джийн Кинг къп"

Будапеща няма да бъде домакин на финалите на турнира "Били Джийн Кинг къп"

Унгарската столица Будапеща няма да бъде домакин на финалите на турнира "Били Джийн Кинг къп", след като договорът с Международната федерация по тенис (ITF) беше прекратен.

Източник от ITF потвърди пред "Ройтерс", че обновеното отборно състезание за жени, известно преди като "Фед къп", търси нов домакин, след като организаторите от Будапеща заявиха, че вече не могат да организират надпреварата заради продължаващата пандемия от COVID-19.

ITF е била "изненадана" от писмото на Унгарската тенис асоциация на 22 април, в което се казва, че те не могат да се организират турнира.

Финалите отборния турнир "Били Джийн Кинг къп", които трябваше да се състоят от 13 до 18 април в Будапеща, първоначално бяха отложени заради протоколите по предотвратяване на разпространението на COVID-19 в Унгария.

Турнирът доскоро беше известен като "Фед къп" и на него играеха най-добрите женски отбори по тенис, но отскоро прие името на една от най-великите състезателки в този спорт в цялата му история. 12 отбора трябваше да играят в продължение на една седмица да определят носителят на трофея.

Още от Тенис

Виж всички