Утре е последният ден, в който е валидна ниската такса за регистрация за Лудогорски маратон

Утре е последният ден, в който е валидна ниската такса за регистрация за Лудогорски маратон

Утре, 5 май е последният ден, в който е валидна ниската такса за регистрация за Лудогорски маратон, съобщават от разградския клуб за приключенски спортове "Зелена стъпка", организатори на състезанието.

Осмото поред издание на надпреварата ще се проведе на 6 юни в местността "Пчелина" край Разград. Тазгодишното събитие ще предложи на участниците десетки километри гора, черни пътища, пътеки и настроение в началото на лятото. Триатлонът се завръща с плуване в язовир "Пчелина 2", като етапите ще са последователно в един и същ ден. Бегачите ще избират между 21 и 42 км дистанция, а също и 9 км с участие в отборен триатлон, а за малките участници ще бъде осигурено трасе от 2 километра. Дистанцията за колоездене е една - 42 км.

Крайният срок за регистрация е 27 мaй. Записване ще бъде възможно и на място преди старта, но само ако са останали свободни стартови номера. Досега броят на регистриралите се за маратона състезатели надхвърля 120, като заявилите участие са от всички краища на страната.

Класиралите се на първите три места в отделните категории ще получат награди. В деня на състезанието е предвидена и забавно-развлекателна програма с много музика и игри.

Подробна информация за събитието и условията за участие може да се намери на https://ludmarathon.com/bg.

Снимка: ludmarathon.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти